آزمایش سرطان روده بزرگ
بنا بر توصیه پزشکان افراد 50 سال به بالا باید مرتب آزمایش از نظر بررسي ابتلا به سرطان روده بزرگ انجام دهند. البته این آزمایش، به روش های مختلفی انجام می شود:
* آزمایش خون پنهان در مدفوع (سالی یک بار)
* سیگموئیدوسکوپی (هر 5 سال یک بار) و هر 3 سال یک بار به همراه آزمایش خون پنهان در مدفوع
* کولونوسکوپی (هر ده سال یک بار)
آزمایش ارزيابي ابتلا به سرطان پروستات و پستان
خطر سرطان پروستات در آقایان و پستان در خانم ها معمولا با افزایش سن بیشتر می شود. بنابراین باید در دوران سالمندی هر دو هر دو سال یک بار آزمایش بدهند. در آزمایش سرطان پروستات، مقدار پادتن ویژه پروستات در بدن آقایان بررسی می شود که از یک مقدار مشخص نباید بیشتر باشد.
خانم ها هم از 40 یا 50 سالگی به بعد باید آزمایش های پستان و ماموگرافی را شروع کنند.
معاینه لگنی و پاپ اسمیر در خانم ها
ممکن است این معاینه را در دوران سالمندی لازم ندانید اما بسیاری از زن های بالای 60 سال، این آزمایش را مرتب انجام می دهند. زنان مسن احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم یا مهبل دارند. این آزمایش ها معمولا، سه سالی یک بار انجام می شود.
مراقبت از چشم ها
بیماری های چشمی مانند تحلیل ماکولا، آب مروارید و آب سیاه معمولا با افزایش سن در ارتباط هستند. در دوران سالمندی باید به طور مرتب نزد چشم پزشک رفته و آزمایش های لازم را انجام دهند.
تست شنوایی
حداقل 25 درصد از افراد 74-65 ساله و 50 درصد از افراد 74 سال به بالا، شنوایی شان را از دست می دهند که معمولا بر اثر بیماری های قابل درمان رخ می دهد و آنها به موقع به آن توجه نکرده اند. بنابراین تست شنوایی یکی دیگر از آزمایش هایی است که در دوران سالمندی باید انجام شود.
مراقبت از استخوان ها
پوکی استخوان شوخی نیست. اگر فرد سالمند، پوکی استخوان داشته باشد و به آن توجه نکند، یک شکستگی کوچک مخصوصا در لگن ممکن است او را ناتوان ساخته و یا منجر به مرگش شود. بنابراین آزمایش تراکم استخوان باید در برنامه مراقبتی شان باشد.
ثبت ديدگاه