ده دلیل اصلی ریزش مو از دید آزمایشگاه
تا همین چند وقت پیش موهایی پر و بلند داشتهاید اما به قول خودتان ناگهان دیدهاید موهایتان مدام در حال ریزش است! خودتان هم درماندهاید که دلیلش چه میتواند باشد؟ با ده دلیل اصلی ریزش موها آشنا شوید.
ویتامینها و عناصر معدنی همراه با رژیم غذایی متعادل باعث کارکرد مناسب بدن و اعضای داخلیاش میشود اما برخی اوقات، کمبود این عناصر یا عارضهای جانبی مثل بیماری رخ میدهد که اثراتی بر سلامت موها میگذارد.
برخی از این عوامل ریزش مو از این قرار است
۱- مشکلات تیروئید
یکی از عوارض بیماری «هاشیموتو» یا پرکاری تیروئید، ریزش مو به علت عدم تعادل هورمونی است. هورمونها، عملکردهای بدن از قبیل رشد موها را تنظیم میکنند. اگر درمان مناسب داشته باشید، هورمونها دوباره به حال تعادل میرسند و رویش موها نیز مجددا شروع میشود.
۲ – بارداری
در بارداری و زمان زایمان، هورمونها در حال نوسانند و ریزش مو عارض میشود. بعد از بارداری، برای نرمال شدن میزان هورمونها، سه ماه زمان لازم است. ریزش مو در زمان بارداری موقتی است و بعدا دوباره رویش مو شروع میشود.
۳ – داروها
یکی از عوارض جانبی برخی داروها، ریزش موهاست. داروهای رقیقکننده خون، داروهای خوراکی ضدبارداری، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، سدکنندههای کلسیم و بتابلوکرها همه باعث نازک شدن موها و کچلی میگردند. مصرف زیاد ویتامین A و داروی رتینوئید هم میتواند باعث ریزش مو شود.
برخی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان به کار میروند نیز باعث از دست دادن کل موها میگردند، اما بعد از شیمی درمانی،هنگامی که داروهای گفته شده را تحت نظر پزشک قطع کنید، دوباره رویش موها آغاز میشود.
۴ – آلوپسی
آلوپسی یکی دیگر از دلایل ریزش موهاست. دو نوع آلوپسی وجود دارد: آلوپسی آرهتا و آلوپسی آندروژنیک (آندروژنتیک).
آلوپسی باعث از دست دادن موی سر یا از دست دادن موی تمام بدن میشود. در اثر آلوپسی، نازک شدن موها، از دست دادن تکهای موها یا کچلی کامل رخ میدهد که این علائم میتواند دائمی یا موقتی باشد.
دلایل مختلفی برای این عارضه وجود دارد که یکی از آنها مسائل ژنتیکی است.
۵ – صدمات جسمی
هنگامی که بدن تحت تاثیر فشارهای جسمی قرار میگیرد، چرخه رویش و استراحت مو تخریب میشود و باعث از دست دادن مو میگردد.
هر شوکی در بدن از قبیل تصادف، جراحی، سوختگی شدید یا مریضی سخت میتواند فولیکولهای مو را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی مواقع بعد از یک ماه که از شوک بدنی گذشت، ریزش یا نازک شدن موها رخ میدهد.
۶ – استرسهای هیجانی
طلاق، ورشکستگی و مسائل و مشکلات مالی، از دست دادن خانه یا از دست دادن عزیزان، باعث تخریب چرخه رویش موها میگردد. این ریزش موها موقتی است و هنگامی که استرس برطرف شد، ریزش مو نیز قطع میگردد.
۷ – کمبودهای تغذیهای
ویتامینها و عناصر معدنی، همراه با رژیم غذایی متعادل، باعث می شود که تمام بدن و اعضای داخلی تمام کارهایی که بر عهدهشان است را بخوبی انجام دهند. سوء تغذیه یا رژیمهای سخت نیز باعث میشود که کمبود تغذیهای ایجاد شود و نازک شدن و از دست دادن مو، در شکلهای تکهای تا طاسی را به وجود آورد.
۸ – مراقبت زیاد مو
مدل مو میتواند باعث آسیب و شکستگی موها و منجر به نازک شدن و از دست دادن موها شود. بسیار زیاد شامپو زدن یا خشک کردن موها با سشوار، کشیدن موها، دم اسبی کردن موها یا بشدت مالیدن پوست سر باعث از دست دادن موها میگردد.
۹ – عفونت
تعداد زیادی از عفونتها و بیماریها مسبب ریزش مو میشوند. عفونتی که باعث تب بالا، عفونت قارچی پوست و عفونت باکتریایی مانند سیفلیس شود، باعث طاسی یا نازک شدن موها میگردد. درمان این عفونتها هم باعث رویش مجدد مو و جلوگیری از ریزش آن میشود.
۱۰ – بیماریهای خودایمنی
اغلب آلوپسی آرهتا (کچلی منطقهای) وابسته به بیماریهای خودایمنی است. دیابت و لوپوس، دو بیماری خودایمنی هستند که موجب از دست دادن موها میگردند. از دست دادن موها به علت بیماری خودایمنی همیشه برگشتپذیر نیست و در برخی مواقع، کچلی دائمی را در پی دارد
ثبت ديدگاه